Krzysztof Kubas, szef kuchni Hotel Dębina***

Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w kraju i za granicą w takich miejscach jak pięciogwiazdkowa restauracja Shanahan’s w sercu Dublina czy trzygwiazdkowy motel Petro w Torzymiu. Jego pasja i kunszt jaką kieruje się w tworzeniu doskonale zbalansowanych potraw i deserów, koi podniebienia wymagających smakoszy! Miłośnik kremu brulee.

Naszym atutem jest gastronomia. Serwujemy wyśmienite dania regionalne oraz dania kuchni świata. Elegancka restauracja urządzona w złoto-brązowych odcieniach natury, podkreślająca historyczny charakter miasta Żywca, może pomieścić blisko 150 osób.

Doskonała kuchnia oraz doświadczona obsługa, to gwarancja udanych imprez okolicznościowych takich jak wesela, imieniny, komunie, imprezy firmowe.

W przemyślany sposób zostały wydzielone niezależne przestrzenie: Coctail Bar, Sala Ogrodowa, Główna Sala Restauracyjna oraz Sala Słoneczna, mogące pomieścić blisko 150 osób.

Tak funkcjonalny układ pomieszczeń, pozwala na jednoczesne wykorzystanie w rozmaitych potrzebach, zapewniając naszym Gościom dyskrecję i komfort.

szef-kuchni-krzysztof-kubas

Specjalność Szefa Kuchni:

Kaczka z karmelizowanym jabłkiem, panierowanymi kluseczkami  w towarzystwie buraków z chrzanem

i lampki czerwonego wina

Dobrą propozycją  na nadchodzące zimowe dni będzie rozgrzewająca i pożywna:

Kwaśnica "po zbójnicku"

a zwieńczeniem uczty będzie wyśmienity deser:

Firmowe lody Parfait

wykonane od początku do końca przez kucharzy Restauracji Dębina***.

Restauracja jest otwarta do godziny 21.30

Wszystkie dania przyrządzane są z największą starannością, zawsze ze świeżych, wyselekcjonowanych produktów, wybieranych osobiście przez właściciela  oraz  Szefa Kuchni.

Już niebawem zapraszamy na degustację potraw NOWEJ KARTY!

SZEF KUCHNI POLECA